Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

10 leuke leerzame podcasts

Een interessante documentaire kijken is leerzaam en ontspannend tegelijk. Maar het kost tijd en je moet weer voor een scherm gaan zitten. Podcasts zijn daarom ideaal voor het stillen van je informatiehonger. Vooral als je die tijd niet hebt en lekker iets wil luisteren terwijl je toch al aan het afwassen, forensen, joggen of origami vouwen bent.

Maar welke podcast zet je op? Hieronder tien podcasts die ik persoonlijk met veel plezier beluister op Klara.be en Spotify.

Zelfontwikkeling

  • Waar het op neerkomt: met Thijs Groot Wassink en Sonja Bouwkamp. Interessante gesprekken over de menselijke natuur met echte eye-openers . In aflevering #5: waarom teveel verschil niet erg is en teveel hetzelfde zijn wel.
  • Damn, Honey: over feminisme, ‘femimissers’ en een leuke aflevering #65 over duurzaam leven. En ben jij er wel aan toe om Seaspiracy te kijken?
  • Mastering indistraction: Nir Eyal geeft tips over hoe je je meer kunt focussen en minder afgeleid kunt raken. Handig! Engelstalig.
  • The Mindvalley podcast: met Vishen Lakhiani, Esther Perel en anderen. Gesprekken over uiteenlopende onderwerpen met diverse experts op gebieden als lifestyle, zelfmanagement, communicatie en relaties. Engelstalig.
  • A bit of Optimism: Simon Sinek heeft korte interviews met ondernemers en experts als Bob Chapman en Amy Cuddy. Over psychologie, carrière, succes en leiderschap. Engelstalig. Heeft ook een YouTube-kanaal.
  • Love Life: met Matthew Hussey. Luchtig en direct. Over liefde, ‘liefde voor het leven’, geluk en zelfvertrouwen. Een leuke is de aflevering ‘Things to look forward to’. Engelstalig. Is ook uitgebreid op YouTube te vinden.

Muziek & Literatuur

  • Cher Claude: mijn favoriet van Klara, over de Franse componist Claude Debussy, die in Rome heimwee kreeg naar Parijs en vaak heel lang deed over zijn werk.
  • De magie van het luisteren: gesprek met een muziekfilosoof. Wat doet muziek met ons?
  • The Brontës: over het leven van deze stoere schrijfsters in een tijd dat vrouwen nog onder een mannelijk pseudoniem moesten schrijven.
  • Alice in Wonderland: over dit wonderbaarlijke boek waar we geen genoeg van lijken te krijgen.

Advertentie

Eén gedachte over “10 leuke leerzame podcasts”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: